Avary is vooral bekend als de co-schrijver van films als Pulp Fiction en Reservoir Dogs. Daarnaast heeft hij Killing Zoe geschreven en geregisseerd en was hij regisseur van The Rules of Attraction. "Ik speel de Wolfenstein-games al sinds ik een kind was," vertelt Avary, "en ik heb het gevoel dat hun bizarre gevoel mijn eigen schrijf- en regisseerwerk diep heeft beïnvloed.

Producent Hadida vergelijkt de film in een persbericht met Inglourious Basterds en Captain America. Die laatste film vanwege de combinatie van geschiedenis en futuristische zaken. De vergelijking met Inglourious Basterds wordt getrokken vanwege de niet-waarheidsgetrouwe manier waarop de nazi's worden geportretteerd.

In de Castle Wolfenstein-film houden zij zich, net zoals in de game, bezig met het occulte. Het verhaal van de film vertelt over een Amerikaanse legerkapitein en een Britse geheim agent die naar Castle Wolfenstein worden gestuurd. Hitler staat daar op het punt om een geheim nieuw wapen te onthullen en zij moeten hem zien te stoppen.