Xbox Live! is niet alleen enorm populair door zijn trailers, demo's extra content en natuurlijk de 360 games die online gespeeld kunnen worden. Een ander aspect dat heeft bijgedragen aan de immense populariteit is het kunnen spelen van de Arcade games. Grote aantallen mensen spelen alleen spellen als Geometry Wars, Hexic en Uno.

Aangezien bordspellen de laatste jaren weer aan een enorme opmars bezig zijn, heeft Microsoft besloten hier slim op in te spelen. De erg leuke en veel gespeelde games Kolonisten van Catan, Alhambra en Carcassone zullen daarom toegevoegd worden aan de colectie games die gespeeld kunnen worden bij Xbox Live Arcade.

Dit lijkt een erg goede zet te worden van MS, aangezien de spellen in het echt veel gespeeld worden. Dit kan dus nog een groot succes voor Xbox Live betekenen, aangezien deze spellen ook online gretig aftrek zullen vinden. Wie heeft het namelijk niet al eens meegemaakt dat hij of zij graag een bordspel wilde spelen, maar vrienden of familie geen zin of tijd hadden. Binnenkort is er dus de mogelijkheid om op Xbox Live 24 uur per dag mensen te zoeken die net zo verslaafd zijn aan

de 'klassieke' games als jij.