Zoals te verwachten viel, maken veel uitgevers en ontwikkelaars op de E3 hun allereerste next-gen projecten bekend. Ook Capcom wil gretig gaan ontwikkelen voor de Playstation 3 en Xbox 360, waarbij men alvast de allereerste game voor Microsoft's speeltje heeft aangekondigd. Geheel in de traditie van Capcom, gaat het hier om een survival horror game, Dead Rising geheten.

Je kruipt in Dead Rising in de huid van Frank West, een journalist die op zoek is naar een goed verhaal en hierbij stuit op een onheilspellend stadje. Al snel blijkt dat het stadje overlopen is door zombies en vlucht Frank naar het lokale winkelgebied, met de gedachte daar veilig te zitten. Met zombies in de buurt ben je echter nergens veilig, en dus wordt het pistool in handen genomen en mag je flink aan de knal gaan.

Dead Rising kent een real-time werkende dagklok, waarbij de overgang tussen dag en nacht voor grote verschillen in de gameplay zorgt. Overdag lopen de zombies nog wat traag en zijn ze wat laks, maar als de zon eenmaal onder is gaan ze helemaal los. Gelukkig voor jou, bevind je je in een winkelgebied en zul je allerhande wapens en voertuigen kunnen confisceren in de winkeltjes. Komt dat even goed uit.

Capcom heeft Dead Rising voor een release ergens in 2006 gepland.

*update* De eerste screeenshots van de game zijn op Jeux-France.com te vinden.