Capcom ziet pc de komende jaren als hoofdplatform

Capcom ziet pc de komende jaren als hoofdplatform

De Japanse uitgever Capcom ziet pc de komende jaren als hoofdplatform.

Dat heeft COO Haruhiro Tsujimoto gemeld aan de Japanse publicatie Nikkei, dat vervolgens werd vertaald door VGC. Volgens hem is de pc verantwoordelijk voor de stijging van globale verkopen van games. "We gaan van pc ons hoofdplatform maken. Tijdens Tokyo Game Show dit jaar toonden we de pc-versie van Monster Hunter Rise, en ik denk dat mensen de verandering in onze strategie gaan ervaren."

Capcom is een van de grootste en meest bekende uitgevers uit Japan en is verantwoordelijk voor franchises als Monster Hunter, Street Fighter, Resident Evil en Devil May Cry. 

Volgens Tsujimoto blijven oudere games van het bedrijf goed verkopen op pc en zijn er zelfs stijgingen merkbaar. Dit zou mede door de coronapandemie komen. "De pandemie verandert de manier waarop mensen naar pc's kijken. Smartphones zijn handig, maar hun schermen zijn klein en moeilijk te gebruiken, dus niet geschikt voor thuiswerken of schoollessen. (...) De pc kan ook games van hoge kwaliteit afspelen, dus het aantal pc-gebruikers gaat toenemen terwijl steeds meer mensen het platform begrijpen."

Tsujimoto benadrukt dat het bedrijf ook games voor consoles blijft uitbrengen. "Consoles zijn tot op heden 'mainstream' geweest, maar pc wordt in de toekomst mainstream."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Capcom is een van de grootste en meest bekende uitgevers in Japan en is verantwoordelijk voor franchises zoals Monster Hunter

0

Aanbevolen voor jou