Capcom wil weten of fans vaker een Capcom Showcase willen zien

Capcom wil weten of fans vaker een Capcom Showcase willen zien

Capcom heeft een enquête online geplaatst waarin men onder andere vraagt of er interesse is in meer Showcases.

Het bedrijf zond eerder deze week diens Showcase uit, waarin onder andere Resident Evil 4 Remake, Exoprimal en Monster Hunter Rise-uitbreiding Sunbreak werden getoond. Er werden geen nieuwe games aangekondigd.

In de online geplaatste enquête vraagt de uitgever om de meningen van mensen. Zo wil het bedrijf onder andere weten hoe men van de Showcase heeft gehoord, wat men het leukste van de Showcase vond en of men zou kijken naar "een toekomstig digitaal evenement van Capcom, zoals een Capcom Showcase".

De enquête kan hier ingevuld worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja hoor! Oh, er was een link.

0
test

Mmm voor mij zou dit onbeantwoord zijn. Ik kan geen antwoord hierop geven want hoe weet ik al wat men te tonen heeft. Als ik ja zou invullen en ze komen elke maand met wat trailers die eigenlijke niks nieuws tonen, wat heeft het dan voor nut. Een bedrijf zou toch niet hoeven afvragen of ze vaker moeten laten zien. ze moeten beter gewoon laten zien zodra ze wat hebben. Als een bedrijf trailers opspaart voor een heel jaar en half weg al een kwartier kunnen vullen dan zijn ze dus al te laat. Waarom moet ik dat zeggen of ik dat wil. Ik weet niet of ze elke maand wel wat te tonen hebben Dit zouden ze nog beter intern in hun studios kunnen bekijken of de teams vinden dat zij vaker een filmpje willen maken voor een showcase. Zelfs een behind the scenes zou kunnen werken. Ook al snap ik de vraag en zal denk ik nagenoeg iedereen ja invullen, is het antwoord hierop toch enkel intern in capcom te vinden. Is er niks kun je ook niks tonen Dus het begint bij veel te tonen hebben. En als je dat hebt ga je toch een showcase plannen. Ook als je dat niet publiekelijk verwacht wordt. Er zal niemand zijn die zegt dat capcom te veel laat zien omdat ons dat niet gevraagd is. Dus ik vind de vraag eigenlijk overbodig. Als ze nu gewoon elke maand wat hadden later zien van trailers of developers diaries en interviews met creators had niemand gezegd dat het ongevraagd is en dat de fans daarom ineens kwaad worden. Het zal juist andersom zijn. Dat veel fans er dan positief verrast door zijn. Maar goed. Ze geven zo wel het gevoel dat fans kunnen mee beslissen. Maar in feite zal het toch echt afhangen van hun studio’s. Hebben ze niks te tonen kunnen fans enkel teleurgesteld worden vanaf nu omdat er nu wel voortaan op gelet kan worden dat ze eigenlijk meer zouden moeten tonen. Het publiek betrekken betekend ook verplichting maken dat je wel op regelmatige basis wat moet gaan tonen om die positieve invloed te behouden. Daarom snap ik het niet zo. Had beter zelf de volledige regie gehouden en interne bespreken om meer naar buiten te treden. Dan was iedereen gelukkig. Zelfs als het dan ineens een keer een half jaar niet is. Want niemand verwacht wat. Dus niemand kan gaan vragen hoelang het nog gaat duren. Of denk ik nu gewoon veeeeeeel te ver.hahahah

0
test

@watashi wa maurice desu. Ik denk inderdaad dat je te veel nadenkt hierover ;). Dit is namelijk gewoon markt onderzoek wat in elke bedrijfsvoering plaats vind en een onderdeel is van kosten bate analyse. Zo'n showcase is vaak een tijdrovende en geldverslindende bezigheid en je wil natuurlijk weten of het uberhaupt zin heeft om ze te doen. Je wil als bedrijf je klanten tevreden stellen en door zo'n onderzoek kom je er achter of het uitbrengen van in dit geval de showcases het gewenste effect heeft. Zoals in dit geval wil Capcom de fans bedienen door ze de showcases te geven als dat is wat de fans willen en daar proberen ze erachter te komen door dit onderzoek. Over frequentie en wat je wil zien moet je pas gaan nadenken als blijkt dat dit is wat de fans willen.

0
test

@Lavalera Ok dat klinkt aannemelijk. Ik kan me indenken dat men geen kosten wil maken als fans het niet willen. Maar ik vraag me serieus af of er fans zijn geweest die negatief hierop gereageerd hebben. Is dit niet gewoon een open deur die ik ook wel kan beantwoorden? Een fan zal toch altijd ja zeggen mits er content is. En dat is een vraag die enkel capcom kan beantwoorden, want die weten of er content is. En iemand die nee kiest is in mijn ogen geen fan en dus is die vraag niet relevant voor die persoon. Maar die heeft wel invloed. Waardoor dit onderzoek bepaalt wordt door mensen die eigenlijk negatief zijn. En niet door mensen die liefhebben. Want liefhebbers zullen altijd ja zeggen mits er content is toch? Dus dat had capcom zonder marktonderzoek wel kunnen bedenken. Mits er content is, dat is wel een voorwaarde maar die zal elke liefhebber ook snappen. En als er genoeg context is kon capcom zonder deze vraag toch besluiten of het interessant is voor de kosten. Ik denk dat hoe graag wil je je producten tonen. Nu vragen ze of we dat willen maar ik vind het belangrijker hoe graag capcom wil proberen trending topic te wordenZ Niet zo hard als ik het zo leesZ Dus een onderzoek kan voornamelijk ondermijnt worden door hen die negatief over capcom zijn. Want die kunnen een minder frequente showcase vragen. Ik weet ik denk heel ver maar ik denk echt serieus dat dit soort markt onderzoek zo enorm open deur is dat het geld en de tijd die hierin gestoken is ook al beter besteed had kunnen worden. Het gaat niet over de vraag of iemand een remake van een game wil zien. Of een vraag of er interesse is in een nieuw deel van (ik noem maar wat) een 8 bit Mega man game. Daarvoor zou je inderdaad marktonderzoek kunnen doen. Omdat sommige dingen niet van te voren al duidelijk zijn. Maar heeft capcom nu echt het gevoel dat fans geen showcase extra willen als er wat te showen is? Vraag ik me af. Dit is gewoon een deur die niet eens open staat, dit is een deur in mijn ogen die niet eens dicht kon. HAhah en ook al denk ik te ver, ik vind het wel leuk om soms even wat verder te denken dan: Ja goed idee capcom. Analyseren van het waarom is altijd interessant. En hoe meer ik erover dacht hoe minder ik het een logische vraag vond omdat het antwoord eigenlijk toch al duidelijk is.

0

Aanbevolen voor jou