", aldus Antoine Seux, directeur van Capcom Frankrijk.

Hij deed deze uitspraak naar aanleiding van de tegenvallende verkoopcijfers van het recent verschenen Resident Evil: The Darkside Chronicles voor de Wii. "De cijfers niet zo slecht, maar wel lager dan we hadden gehoopt." Zo zouden er na drie weken 16.000 exemplaren verkocht zijn. Dit tegenover 140.000 verkochte exemplaren van Resident Evil 4 voor de Wii in dezelfde periode twee jaar geleden.

Bredere markt

"Je kunt zien dat consumenten [van de Wii] overgestapt zijn naar games voor een bredere markt. Het is teleurstellend", aldus Seux. Volgens hem vallen de verkopen van de hardcore games voor de console volledig in elkaar en zelfs games voor een breed publiek hebben een enorm marketingbudget nodig om een goede impressie te maken.

"Dit is het jaar van de opkomst van de zogenaamde nieuwe consolegeneratie", concludeert hij. "De Wii richt zich op de hele familie. Voor ons bij Capcom ligt de toekomst bij de PlayStation 3 en de Xbox 360."

Sega

Vorige week meldde uitgever Sega te kampen met slechte verkoopcijfers van games voor de Wii. De uitgever gaat waarschijnlijk geen volwassen games meer voor de console uitgever wegens het ontbreken van een aansluitend publiek. Sega bracht eerder games als MadWorld en House of the Dead: Overkill uit op de Wii.