Met dit document bevestigt King nogmaals zijn intentie om een beursgang te maken. Aanvankelijk wilde het die stap al in 2013 maken, maar King zag hier vanaf omdat het eerst zijn imago als eendagsvlieg kwijt wilde raken. King wil met de beursgang maximaal 500 miljoen dollar ophalen van investeerders. Een exacte datum is nog niet bekend.

Het bedrijf zegt het geld te willen gebruiken om nieuwe games te ontwikkelen, ook voor nieuwe platformen en in nieuwe regio's. Als risicofactoren voor investeerders noemt King het feit dat een klein aantal games zorgt voor de overgrote meerderheid van de inkomsten. Het bedrijf zegt dat het daarom nodig is om nieuwe successen te ontwikkelen.

De apps van het bedrijf zijn tot op heden meer dan 500 miljoen keer geïnstalleerd op smartphones en tablets. In het vierde kwartaal waren er maandelijks 408 miljoen actieve gebruikers. Dagelijks waren dat er 124 miljoen. Candy Crush Saga is veruit het populairste spel, gevolgd door Pet Rescue Saga, Farm Heroes Saga, Papa Pear Saga en Bubble Witch Saga.

Uit de cijfers blijkt dat King in het vierde kwartaal minder omzet en winst heeft gemaakt dan in het derde kwartaal. De omzet bleef ongeveer stabiel met 602 miljoen dollar, ten opzichte van 621 miljoen een kwartaal eerder. De nettowinst daalde echter flink van 230 naar 159 miljoen dollar. Desalniettemin zijn de cijfers een veelvoud van de inkomsten in 2011, toen in het hele jaar een nettoverlies van 1 miljoen dollar werd geleden op een omzet van 64 miljoen dollar.

Door NUtech.nl/Gamer.nl