Normaal gesproken zijn het de uitgevers die ontwikkelaars overnemen, maar nu is het een keer andersom. SilverBirch, een Canadese game-ontwikkelaar, heeft vandaag aangekondigd dat er overeenstemming is gekomen met het Nederlandse Lighthouse Interactive over een overname.

SilverBirch zet hiermee een eerste stap in het opbouwen van een gedegen uitgeversbedrijf in videogames. Met de aankoopovereenkomst van Lighthouse Interactive vergroot het bedrijf haar activiteiten van ontwikkelaar nu ook naar uitgever van games. "Door tegelijk een ontwikkelaar als uitgever te zijn, zijn we in staat om onze inkomsten verder te spreiden.", stelt Derek van der Plaat van SilverBirch.

Op dit moment is er melding gemaakt van een bedrag van 4 miljoen Canaderse dollars voor de overname maar alle puntjes moeten nog op de i worden gezet.

Lighthouse Interactive is een Nederlandse uitgever van games. Het is voornamelijk gespecialiseerd in games voor een nichemarkt. Hun best verkopende game is Ship Simulator. SilverBirch Studios is een redelijk nieuwe ontwikkelstudio die momenteel werkt aan N+ voor de PSP en de Nintendo DS. Verder exploiteert het de  MMORPG Meltin 2 voor Noord-Amerika.

Met dank aan Vimy voor het melden van dit nieuws.