De cijfers komen kort nadat concurrent Electronic Arts onthulde dat Battlefield 3 6,3 miljoen maandelijkse gebruikers heeft. Het is niet bekend hoe de 40 miljoen van Call of Duty is verdeeld onder de verschillende games. Uit cijfers van Xbox Live blijkt dat Call of Duty: Modern Warfare 3 de populairste game is, gevolgd door respectievelijk Black Ops, Modern Warfare 2, Call of Duty 4 en World at War.

Sinds 30 april zijn er tien miljoen mensen die gebruikmaken van het sociale statistiekenplatform Call of Duty: Elite. Er zijn 2 miljoen mensen die betalen voor een premium-abonnement. Deze gebruikers krijgen meer Elite-features, alle downloadbare content voor Modern Warfare 3 en krijgen die DLC eerder dan andere gebruikers.

Het succes van Modern Warfare 3 heeft mede bijgedragen aan de boven verwachting goede resultaten van Activision Blizzard in het eerste kwartaal van financieel jaar 2012. Het bedrijf meldt inkomsten van 0,9 miljard euro over de eerste drie maanden van het kalenderjaar. Dat is beter dan verwacht, maar wel minder dan de 1,12 miljard uit dezelfde periode vorig jaar. 27 procent van de inkomsten kwam uit digitale kanalen.

Toekomst

Naast Modern Warfare 3 noemt de uitgever ook World of Warcraft en Skylanders als succesgames. Er zijn inmiddels dertig miljoen speelgoedfiguurtjes verkocht die bij de Skylanders-game horen. Voor de nabije en verdere toekomst heeft de uitgever onder andere hoge verwachtingen van de releases van Call of Duty in China, Diablo III, het onlangs onthulde Call of Duty: Black Ops 2, StarCraft II: Heart of the Swarm, de volgende massively multiplayer onlinegame van de makers van World of Warcraft, de WoW-uitbreiding Mists of Pandaria, Skylander's Giants en de nieuwe game van Halo-maker Bungie.