Diverse websites en clans binnen de Call of Duty 2 community zullen zeer spoedig het spel tijdelijk gaan boycotten. Hiermee zullen vele gamers de wereld duidelijk maken dat zij genoeg hebben van de slechte support van de makers van Call of Duty 2, Infinity Ward en uitgever Activision. Veel gamers waren al eerder teleurgesteld in de voorganger Call of Duty en diens aanvulling Call of Duty: United Offensive, maar hadden goede hoop dat de support zou verbeteren bij het tweede deel.

De gamers verwijten de ontwikkelaar en de uitgever van het spel dat bugs niet gerepareerd worden de patches te laat uitgegeven worden en dat er geen bescherming is tegen gamehacks. Ook hebben cheaters nog steeds vrij spel en daar moet echt iets aan gedaan worden, aldus de game-community.

Het plan dat verzonnen is op het officiële forum van Infinity Ward houdt in dat diverse servers en spelers het spel voor ten minste 24 uur stil leggen totdat er antwoord komt op de volgende vragen:1. Wanneer wordt er een anti-cheat systeem geïmplementeerd?

2. Wanneer komt de eerste patch voor Call of Duty 2 uit?

3. Welke bugs zullen met deze patch verholpen zijn?

4. Hoe gaan Activision of Infinity Ward in de toekomst de support voor de Call of Duty-franchise verbeteren?

5. Welke acties zullen Activision en Infinity Ward ondernemen om situaties als de huidige in de toekomst te voorkomen?

De ontwikkelaar en de uitgever hebben beide nog niet gereageerd op deze actie.

Met dank aan Tgmessi, Madkilla en Himmel voor het melden van dit nieuws.