vormt de basis voor een nieuwe PC-game die later dit jaar zal verschijnen. Het spel wordt gemaakt door Centauri Productions uit Tsjechië, de bakermat van 'Pat & Mat'. De Buurman en Buurman-game wordt een point-and-click adventure waarin puzzels op vrij onconventionele manieren opgelost moeten worden. Naast de hoofdgame, waarin je de twee mannen uit de nesten moet zien te krijgen, zijn er diverse minigames aanwezig.

Het spel is volledig in 3D, maar weet tegelijk de typische, ietwat houterige stijl van de poppenanimaties uit de serie te behouden. Het spel richt zich vooral op kinderen en casual gamers, maar zou door de humor en de aparte puzzels ook bij de serieuze gamers in de smaak moeten vallen.

Tv-serie

De tv-serie Buurman en Buurman wordt uitgezonden door de VPRO en heeft door de jaren heen een cultstatus weten te bereiken vanwege de droge humor die ook bij oudere kijkers in de smaak valt. Buurman en Buurman staan erom bekend dat ze van een klein probleempje een veel groter probleem weten te maken.