Burnout Crash is anders dan eerdere Burnout-games een racegame die de actie van bovenaf toont. Spelers krijgen het overzicht over een druk kruispunt, waar ze hun auto in moeten crashen om zoveel mogelijk schade te veroorzaken aan medeweggebruikers en gebouwen. Net als in de crashmodus uit eerdere delen van de  Burnout-serie betekent meer schade, meer punten.

De game heeft achttien kruispunten die te spelen zijn in drie gamemodi. De XBLA-versie heeft bovendien een modus waarin spelers met Kinect kunnen spelen, de party battle, meldt EA aan GameSpot. Verder maakt de game gebruik van de sociale service Autolog, waarmee spelers op de hoogte worden gebracht van de scores die hun vrienden hebben behaald en uitgedaagd worden om deze te verbeteren.

Geruchten

In april doken de eerste geruchten over Burnout Crash reeds op. De titel van de game werd eerder al onthuld op de websites van de Australian Classification Board en de Amerikaanse Entertainment Software Rating Board. De ESRB, die net als de ACB als een betrouwbare bron wordt gezien, omschreef de game als een cartoonachtige racegame die de actie van bovenaf toont. Deze informatie blijkt nu te kloppen.