Halo: Reach is tijdens Microsoft's E3-persconferentie aangekondigd. Een korte trailer toonde een planeet, vermoedelijk de planeet Reach, die onverwachts werd aangevallen. De trailer toonde verder geen gameplay details en het is dan ook nog onduidelijk of de speler de rol van de Master Chief op zich zal nemen.

Het filmpje eindigde met de woorden "Falls 2010", wat een woordspeling kan zijn op het Engelse woord voor herfst. Het lijkt er dan ook sterk op dat Halo: Reach in de herfst van volgend jaar het levenslicht zal zien.

Origineel bericht: Bungie werkt mogelijk aan Halo: Reach. Op Xbox.com is een pagina gereserveerd voor de Achievements van een game die deze naam draagt. Tevens is er op het forum van Halo-ontwikkelaar Bungie een gedeelte gereserveerd die dezelfde naam draagt. Website Consolemonster ontdekte de pagina op Xbox.com met daarop de achievements voor Halo: Reach.

The Fall of Reach

In 2001 kwam een boek uit genaamd Halo: The Fall of Reach, geschreven door Eric Nylund. Het boek gaat over de gebeurtenissen voor Halo: Combat Evolved en beschrijft onder andere het ontstaan van de Master Chief. Als Halo: Reach daadwerkelijk een nieuwe game wordt, is het mogelijk gebaseerd op dit boek.

Indien de game Halo: Reach in ontwikkeling is, mag er van een grote kans worden gesproken dat we meer te weten komen tijdens Microsoft's persconferentie op de E3 maandagavond. Gamer.nl doet live verslag van deze persconferentie en de gehele beurs.