Bungie onthult meer details over Destiny 2: New Light en cross-saves

Bungie onthult meer details over Destiny 2: New Light en cross-saves

Destiny 2: New Light wordt geen aparte versie van het spel en gaat naast alle content uit het eerste jaar, ook content uit de Forsaken-uitbreiding bevatten. Verder moeten uitbreidingen opnieuw worden aangeschaft, wanneer gebruik wordt gemaakt van cross-saves.

Bungie heeft gisteren haar wekelijkse blogpost over Destiny 2 geplaatst. In het bericht wordt gesproken over het aankomende Iron Banner-evenement en de nieuwe vrij te spelen uitrustingen en wapens, maar worden ook een aantal vragen beantwoord over het aangekondigde Destiny 2: New Light en de cross-save-functionaliteit die naar het spel komt.

Bungie legt uit dat Destiny 2: New Light geen aparte versie van het spel is. In plaats hiervan worden alle spelers overgezet naar New Light, maar behouden de huidige spelers al hun progressie en aangeschafte uitbreidingen. De gratis versie van New Light bevat alle content uit het eerste jaar van Destiny 2, waaronder de hoofdverhaalmissies en de Curse of Osiris- en Warmind-uitbreidingen. Van de Forsaken-uitbreiding hebben gratis spelers toegang tot de planeten, Strikes, Crucible-maps, Gambit-spelmodi en bepaalde content van de Annual Pass. Alleen de verhaalmissies, raids en missies voor zeldzame Exotic-wapens moeten los worden aangeschaft.

Spelers die voor het eerst de gratis versie van Destiny 2: New Light spelen, maken kennis met het spel door middel van een verhaalmissie. In deze missie, welke bekend is uit Destiny 1, wordt de speler wakker in de Cosmodrome op Aarde, om vervolgens een schip te vinden en naar de Tower te kunnen vliegen. Nieuwe spelers starten bovendien met een hoog Power Level, zodat ze gelijk aan alle gratis content kunnen deelnemen.

In de blogpost worden ook meer details gegeven over de werking van de cross-save-functionaliteit die in september naar het spel komt. Zo kunnen spelers één personage kiezen om over te zetten naar een ander platform en blijven alle uitrustingen en items van het personage bewaard. Uitbreidingen zijn echter alleen geldig op het platform waarop deze zijn aangeschaft, en moeten dus opnieuw worden gekocht op het nieuwe platform. Ook wordt bevestigd dat cross-play tussen de verschillende platformen niet mogelijk wordt. Gebruikers van Google Stadia worden dan ook alleen gekoppeld aan andere Stadia-spelers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Free to play?? Je moet voor alle belangrijke content om de beste gear te krijgen betalen. Bungie is echt een money grabbing joke geworden

0
test

@Koekjebyte Onzin. Het was een moneygrab geweest als je alles opnieuw moest kopen voor het overzetten naar een ander platform. Het grootste deel wordt gratis, op een aantal missies na. Niet alle missies, niet alle raids, niet alle wapens. Waar is de moneygrab voor nieuwe spelers dan?

0
test

wil graag heen en weer cross saven op pc en xbox maar het ziet er naar uit dat ik dan weer alle content dubbel moet kopen. Maar eens hard over nadenken...

0
test

@melody dan moet je beter lezen.

0

Aanbevolen voor jou