Vijanden in de Duitse versie van de game zullen, wanneer neergeschoten, niet als lappenpoppen weggeslingerd worden, bloed is verwijderd en ledematen kunnen niet van tegenstanders worden afgeschoten. In Duitsland zijn er strengere regels met betrekking tot gewelddadige games dan in de omringende Europese landen. Zo werden onder andere Gears of War, Call of Duty: Black Ops, Medal of Honor, Army of Two en Left 4 Dead in eerste instantie te gewelddadig bevonden voor een 18+-rating.

Games die geen rating krijgen van de USK, zijn niet per definitie verboden in Duitsland. Zo is het bezitten en spelen van deze games niet verboden. Voor games zonder USK-classificatie mag geen reclame gemaakt worden en deze mogen ook niet in het openbaar gespeeld worden. Deze games worden soms onder de toonbank verkocht in gespecialiseerde gameshops. Van Bulletstorm zal ook de ongecensureerde Oostenrijkse versie in Duitsland te vinden zijn.

Volgens Duitse webshop Amazon.de verkopen de ongecensureerde games met een Europese PEGI-classificatie aanzienlijk beter dan de vaak gecensureerde games met een USK-classificatie.