Doordat er geen nieuwe missies geaccepteerd kunnen worden, kan er dus ook geen progressie worden gemaakt in de singleplayer. Als spelers na het optreden van de bug hun progressie hebben opgeslagen, is de bijbehorende savegame in ieder geval tijdelijk onbruikbaar geworden. De grootste problemen lijken zich voor te doen bij de PlayStation 3-versie. Onder een bericht van Rockstar op zijn website stromen reacties binnen van PS3-spelers die GTA Online niet kunnen spelen of sindsdien problemen hebben met de singleplayer.  

Op beide platformen is GTA Online sinds de lancering gisteren beperkt speelbaar. Wanneer spelers hier wel toegang tot wisten te krijgen, lukte het hen vaak niet om hun progressie op te slaan of de eerste missie te spelen. Rockstar gaf eerder al aan dat de servers van GTA Online in het begin instabiel en overbelast zouden zijn.

Overigens verscheen gisteren een update voor de singleplayermodus van de game. Deze zou onder andere de bug dat opgeslagen auto's plots verdwijnen moeten wegwerken.