De Business Software Alliance (BSA) daagt de ontwikkelaar van de langverwachte shooter Far Cry, CryTek, voor de rechter. Vorige week werd door de Duitse politie een inval gedaan bij de kantoren van deze in het Duitse Coburg gevestigde ontwikkelaar. Hierbij werden enkele computers onderzocht waarop volgens de BSA voor meerdere miljoenen aan software zonder bijbehorende licenties te vinden was.

CryTek prijst opvallend genoeg in een persbericht de opmerkzaamheid van de politie en zegt dat men als softwareontwikkelaar het zorgvuldig omgaan met licenties een belangrijke taak vindt. Toch is er blijkbaar wat mis gegaan met het softwaremanagement bij de Duitse firma. Er is dus niet per defenitie opzet in het spel.

Georg Herrnleben van de BSA wijst erop dat CryTek nog mazzel heeft gehad. Bij vergelijkbare invallen komt het soms voor dat computers in beslag genomen en bepaalde delen van het bedrijf afgesloten worden. Bij CryTek kon men echter na 3 uur het werk weer hervatten en Far Cry zal, als alles goed komt, in maart dit jaar op DVD verschijnen.

Wanneer er meer bekend is over het verloop van deze rechtszaak, of wanneer er officiële statements van CryTek dan wel Ubisoft zijn, zullen we jullie wederom op de hoogte brengen.