Ubisoft heeft vandaag het tweede hoofdstuk van Brothers in Arms officieel aangekondigd. Brothers in Arms: Earned In Blood, zoals het spel zal gaan heten, verschijnt al in de herfst van dit jaar. Het origineel lag in maart in de schappen, wat betekent dat er slechts een dik half jaar tussen het eerste en tweede deel in zal zitten.

Echt veel grote veranderingen hoeven we in Earned In Blood dan ook niet te verwachten. We nemen dit keer de rol aan van Sergeant Joe Hartsock, met wie we vanaf Carentan de draad oppakken om Normandië te bevrijden.

Wel kunnen we enkele nieuwe wapens en voertuigen verwachten. Zo mogen we dit keer plaats nemen achter de stuurknuppel van de M10 "Wolverine" Tank Destroyer. Een ander punt waar aan gesleuteld is, is de kunstmatige intelligentie, die voor meer uitdaging en dynamiek in de gevechten zou moeten zorgen.

In de multiplayermode kun je een aantal nieuwe missies verwachten en een speciale skirmishmode, waarin je zowel in je eentje als met een andere speler cooperatief, missies naar eigen wens kunt volbrengen.

De ontwikkeling van Brothers in Arms: Earned in Blood is trouwens in handen van Ubisoft Shanghai (Splinter Cell: Pandora Tomorrow), nog wel onder het toeziend ook van Gearbox dat waarschijnlijk keihard aan de 'echte' opvolger werkt.