Volgens een bron die erg dicht bij Sega staat lijkt het erop alsof Sega in het geheim werkt aan een handheld. Het apparaat zou eind 2007 op de markt moeten komen.

Hoewel het om een gerucht gaat, weet de bron te melden dat de handheld voorzien zal worden met een 566Mhz Samsung processor, een 128 bits 3D Nvidia graphic accelerator, een LCD scherm van 11cm met een resolutie van 640x360.

De Sega handheld zal volgens de bron een analoge joystick krijgen, vier knoppen en twee triggers maar daarnaast ook een scrollmuis met drie knoppen. Bovendien krijgt het apparaat een USB poort waardoor het lijkt alsof er een connectie gemaakt zal worden naar de PC.

De bron gaat verder en vertelt dat Sega de mogelijkheden onderzoekt om de handheld compatible te maken met de Master System, de Saturn en de Dreamcast waardoor de retro games weer speelbaar worden in een nieuw jasje.

Er is zelfs als een tekening van de nieuwe handheld waarop te zien is dat er veel gelijkenissen zijn met de Dreamcast. Momenteel gaat het om een gerucht, al wordt op de website Sega France bedankt, wat zou kunnen wijzen op een juist bericht.

Update: Het bericht stamt van 2 april 2006, wat er eigenlijk op neer komt dat het hier om een oude 1 april grap gaat die per abuis weer als nieuws naar boven is gekomen. Onze excuses.