Breath of the Wild krijgt plaats op Zelda-tijdlijn | Gamer.nl

Breath of the Wild krijgt plaats op Zelda-tijdlijn | Gamer.nl

The Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft een plek gekregen in de Zelda-tijdlijn. Op het Japanse href="https://www.nintendo.co.jp/character/zelda/history/index.html">Zelda Portal</a> is te zien dat de game plaatsvindt aan het einde van alle games.

Het blijkt echter ook dat de game niet verbonden is met de andere tijdlijnen uit de serie. Zoals beschreven staat in Hyrule Historia zijn de games verdeeld over drie tijdlijnen: een over de jonge Link, een over de oude Link en een 'Fallen Hero'-tijdlijn.

Japans tijdschrift Famitsu vroeg Breath of the Wild-regi eur Hidemaro Fujibayashi en serie-bedenker Eiji Aonuma voor opheldering. Beide bevestigen dat de game zich afspeelt aan het einde van een tijdlijn, maar dat het niet vaststaat welke. Daar voegt Aonuma aan toe:

"De geschiedenis van Hyrule verandert met de tijd. Als we nadenken over de volgende game dan denken we: oh, dit past prima, en dan plaatsen we het precies in de tijdlijn. Soms denken we ook: oh shit, en dan moeten we de volgorde veranderen."

Tot slot is de Fallen Hero-tijdlijn aangepast. Link's Awakening speelt zich nu officieel af voor de Oracle-games op de Game Boy.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou