Brazilië doet mogelijk lootboxen in de ban

Brazilië doet mogelijk lootboxen in de ban

Brazilië href="https://www.gamesindustry.biz/articles/2021-04-06-brazil-launches-inquiry-to-ban-loot-boxes" rel="noopener noreferrer" target="_blank">onderzoekt </a>het verbannen van lootboxen.

Het onderzoek wordt gedaan op aanbeveling van de National Association of Child and Adolescent Defense Centers (ANCED). ANCED is van mening dat lootboxen een vorm van gokken betreffen, wat illegaal is in het land.

Grote uitgevers als EA, Activision en Tencent worden onderzocht. Ook zou mobielegameuitgever Garena gevraagd zijn om tijdelijk te stoppen met de verkoop van lootboxen.

Mochten lootboxen daadwerkelijk worden verbannen, dan beoogt de Braziliaanse overheid boetes van maximaal 700.000 euro voor uitgevers.

In verschillende landen worden lootboxen onderzocht of worden maatregelen genomen. Zo wil de Duitse overheid meer transparantie bij leeftijdsclassificaties en verbiedt België lootboxen die kunnen worden aangeschaft met echt geld volledig. 

Ook in Nederland zijn sommige vormen van lootboxen volgens de kansspelautoriteit in strijd met de wet. Sommige lootboxen werden daarop aangepast, zoals die in Valve-games, maar sommige niet. Vorig jaar legde de Ksa EA daarom een dwangsom van maximaal 10 miljoen euro op. Die zaak ligt momenteel bij de rechter.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Zijn die ook zo'n grote speler op de markt dan? Hebben die landen zoveel inwoners die gamen dat het er toe doet of daar iets veranderd wordt voor de gaming-industrie? Kan zijn, ik weet het niet maar ben wel geïntrigeerd nu; Hoe zijn die landen belangrijk op de gaming-markt?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou