"Ze gedragen zich gewoon echt als lastposten. Ik denk niet dat ze dat beseffen", aldus Blow over Microsoft. "Ze geven me zinloze contracten waarover ik drie maanden in onderhandeling moet om op iets acceptabels uit te komen. En om dan na al die discussies ook nog door die vreselijke goedkeuringsprocedure te moeten."

Blow stelt dat hij zich afvraagt waarom hij het nog zou proberen om een game op XBLA uit te brengen. "Ik weet vrij zeker dat we [de twee miljoen die The Witness gekost heeft] alleen al via Steam en iPad terug kunnen verdienen. Dat is niet eens gokwerk." Hij haalt aan dat er de afgelopen maanden, met onder meer Terraria en het aanhoudende succes van Minecraft, genoeg titels zijn geweest die het zonder een XBLA-release goed hebben gedaan.

"Ik weet niet hoe lang [Microsoft] het nog vol kan houden, zonder dat er iets moet veranderen." Blow werkt momenteel aan The Witness, een game die in tegenstelling tot zijn vorige project Braid een meer realistische grafisch ontwerp kent. Wanneer The Witness uitkomt is nog niet bekend.