Naughty Bear en de andere beren op The Island of Prefection zijn echte stoffen teddyberen. In tegenstelling tot veel andere schattige games met een grof thema, zal er daarom geen bloed in voorkomen. Wanneer beren worden geplet of onthoofd, zal alleen de vulling in het rond dwarrelen.

De opzet van Naughty Bear is vrij open en de speler kan zelf bepalen hoe wraak wordt genomen op andere beren. Een beer simpelweg in zijn gezicht slaan levert weliswaar punten op, maar het levert veel meer op als je dit doet wanneer andere beren toekijken. Je kunt ook beren pesten door hun geliefde voorwerpen te vernietigen of ze eerst ergens naartoe te lokken waar geschikte mogelijkheden zijn om de beren hard aan te pakken.

SWAT-beren

Hoe verder je komt in Naughty Bear, hoe meer manieren je ter beschikking krijgt om andere beren te plagen. De tegenstand gaat zich echter ook anders manifesteren, bijvoorbeeld als militaire beren of SWAT-beren. Naughty Bear wordt ontwikkeld door A2M, de ontwikkelaar die dit jaar nog WET afleverde, en verschijnt voor de PlayStation 3 en Xbox 360.