Een tijdje terug werd al bekend dat ontwikkelaar NetDevil (Auto Assault) bezig was met een MMORPG voor een grote speelgoedfabrikant, al tastten we toen nog in het duister om welke het precies ging. Inmiddels heeft een bedrijf uit het Deense Billund meer duidelijkheid geschept. LEGO is namelijk het speelgoedbedrijf dat in NetDevil's nieuwste MMO-project centraal staat.

Veel concrete details zijn er nog niet bekend omtrent de 'LEGO MMO', al zien wij wel een duidelijk beeld voor ons van hoe zo'n spel eruit zou moeten zien. De wereld zou één grote grondplaat moeten zijn, waarop je met losse steentjes huizen, steden, voertuigen en wat dan ook kunt bouwen. Zodoende ontstaat een wereld die helemaal door de spelers zelf aan te passen is en een échte LEGO-feeling heeft.

Het persbericht waarin de LEGO MMO bevestigd wordt spreekt wel van termen als 'bouwen' en 'creativiteit', maar hoever dit strekt is nog niet bekend. Een releasetermijn is nog niet bekend, dus meer duidelijkheid kan nog even op zich laten wachten.