Ontwikkelaar Gearbox heeft zijn actie-RPG Borderlands een nieuwe grafische stijl gegeven. De realistische looks zijn ingeruild voor een cel-shaded, tekenfilmachtig stijltje. Beelden daarvan zijn te zien in de nieuwste uitgave van het Amerikaanse blad PC Gamer, maar ingescande pagina's worden vakkundig van het internet geweerd. Om te zien hoe Borderlands er nu uit ziet, zul je dus nog even geduld moeten hebben.

Gearbox, bij monde van community manager Ennui, was wel zo vriendelijk om op het Borderlands-forum de keuze voor deze grafische stijl toe te lichten. "Voor de keuze voor de nieuwe grafische stijl zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Hoewel er altijd een kans is dat mensen een nieuwe stijl niet waarderen, hebben we besloten dat deze stijl het spel het beste past en de interessantste visuele ervaring biedt."

De nieuwe stijl is zeker niet cartoony, maar behoudt de grimmige, ruige sfeer of benadrukt die zelfs meer dan de oorspronkelijke stijl. "Onze concept art had een geweldige onderscheidende stijl die de game goed past. [...] [De nieuwe stijl] behoudt het detail en de stijl die normaal verloren gaat bij de overstap van concept art naar 3D. Het onderscheidt zich en maakt de grijs-bruine, grauwe landschappen memorabel en herkenbaar, terwijl ze nog steeds grauw en onherbergzaam voelen."

De oude looks van Borderlands