Bohemia toont tactische shooter Carrier Command | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Carrier Command draait net als de voorgaande games van Bohemia (Arma: Armed A ault, Arma 2 en Operation Flashpoint) om grootschalige oorlogsvoering. De strijd vindt plaats op Taurus, een planetoïde die voor het grootse deel bestaat uit water waarin vele kleine eilanden liggen die zeer rijk zijn aan grondstoffen. Op die eilanden vinden de gevechten plaats.

Tactiek speelt een belangrijke rol in Carrier Command. Om eilanden te veroveren moet zo snel mogelijk de grondstoffentoevoer van de tegenstander worden platgelegd. Vervolgens dient de speler zijn eigen basis te bouwen van waaruit nieuwe troepen gemaakt kunnen worden en grondstoffen kunnen worden ontgonnen. Het verkrijgen van voldoende grondstoffen is één van de belangrijkste aspecten in Carrier Command.

Consoles

Bohemia maakt voor Carrier Command gebruik van dezelfde achterliggende technologie als voor Arma 2. Dit keer blijft de release niet beperkt tot de PC, want Bohemia heeft de intentie het spel ook uit te brengen voor spelcomputers. De release zou in de lente van 2010 moeten plaatsvinden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou