Nieuws

Boek van gerenommeerd schrijver noemt Zelda: Breath of the Wild-ingrediënt

Het gaat om een foutje

Geschreven door Michel Musters op
In A Traveller at the Gates of Wisdom, een nieuw boek van A Boy in the Striped Pyjamas-schrijver John Boyne, wordt per ongeluk een recept uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild aangehaald.

In het verhaal wordt het proces dat komt kijken bij het maken van een jurk uitgelegd, en wordt specifiek ingegaan op de ingrediënten die nodig zijn voor het maken van verschillende kleuren. Onder de genoemde ingrediënten vallen onder andere Octorok-oogballen en 'hightail lizard'. Dit zijn ingrediënten die in de Switch- en Wii U-game The Legend of Zelda: Breath of the Wild gevonden kunnen worden en waarmee diverse recepten gekookt kunnen worden.

Het blijkt niet om een ode aan een van Boyne's favoriete videogames te gaan. Via Twitter geeft de schrijver aan dat het simpelweg een fout is. "Lol, dat is hilarisch. Ik durf (voor de fout) uit te komen. Iets zegt mij dat ik deze anekdote nog jaren op het podium ga vertellen."

Hoewel Boyne niet uitlegt hoe de fout in het boek is geslopen, is het waarschijnlijk dat hij op Google heeft gezocht naar recepten voor verf waarmee kleding van kleur kan worden voorzien. Waarschijnlijk is hij per ongeluk op een recept uit Zelda: Breath of the Wild uitgekomen.

Dit artikel delen:

Lees meer

'Deze maand meer details over prijs en releasedatum PS5 en Xbox Series X' Eerste No More Heroes krijgt leeftijdsclassificatie op Switch
2

Reacties op: Boek van gerenommeerd schrijver noemt Zelda: Breath of the Wild-ingrediënt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Rexus

  • 3 augustus 2020 12:44
  De originele vinder was overigens NoNoNo_OhHoHo.

  Hilarische fout en bijzonder dat deze bij het nakijken niet gevonden is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DevTrunks

  • 4 augustus 2020 15:37
  Je zou toch denken dat wanneer je leest dat je Octorok eyeballs en Lizalflos tails nodig hebt voor het maken van kleuren, dat er toch een belletje gaat rinkelen…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.