Tijd voor wat Blu-ray nieuws, aangezien dit HD-medium dat waarschijnlijk de format wars gaat winnen van HD-DVD wel degelijk zijn invloed zou kunnen uitoefenen op de gamesindustrie. Microsoft geeft toe al een tijd in gesprek te zijn met de makers van Blu-ray en Sony creëert via Nichia een kleinere laser voor Blu-ray spelers.

De man achter de marketing van de Xbox 360, Jeff Bell, praatte over de keuze van Warner Bros. om exclusief films op het door Sony gesponsorde Blu-ray formaat uit te brengen, toen hij toe gaf dat Microsoft al een tijd in onderhandeling is met de mensen achter Blu-ray. "We praten al lang met Blu-ray omdat wij de beste software in de industrie hebben, genaamd HDi. Dat is hetgene wat voor interactiviteit in HD-DVD zorgt en in potentie is dat beschikbaar voor andere bedrijven."

"Zeg nooit nooit. Ik wil wel eens zien hoe dingen gaan verlopen. We gaan echter nog steeds helemaal voor HD-DVD en we doen het prima wat de verkoop van de HD-DVD add-on betreft." Jeff Bell meldt ook dat Microsoft een zakenrelatie met Sony heeft, ookal is het competitie van elkaar. Bell noemt het 'coopetition'.

Ondertussen is Sony samen met technisch bedrijf Nichia bezig aan een kleinere, goedkopere Blue-ray laser. Deze zal later dit jaar in laptops van Sony verschijnen. Er kunnen Blu-rays met dubbele lagen mee worden afgespeeld. Wat voor gevolg dit zal hebben voor de PlayStation 3 en de prijs van de console is tot dusver niet bekend, maar een prijsdaling later dit jaar behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. We wachten af.