Bloomberg: Naughty Dog werkt aan nieuwe Uncharted en The Last of Us-remake

Bloomberg: Naughty Dog werkt aan nieuwe Uncharted en The Last of Us-remake

Volgens een nieuw href="https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-04-09/sony-s-obsession-with-blockbusters-is-stirring-unrest-within-playstation-empire" rel="noopener noreferrer" target="_blank">rapport </a>van Bloomberg werkt Naughty Dog aan zowel een nieuwe Uncharted-game als een remake van The Last of Us. 

Het Uncharted-project zou eerst in handen zijn van Sony Bend, nadat de pitch voor een vervolg op Days Gone werd afgekeurd. Het project zou onder toezicht van originele maker Naughty Dog worden ontwikkeld, terwijl de studio Naughty Dog ook bijstond bij een multiplayergame.

"Sommige werknemers waren ontevreden met deze samenstelling en vertrokken", meldt Bloomberg. "Bends ontwikkelaars vreesden te worden geabsorbeerd door Naughty Dog en het leiderschap van de studio vroeg om van het Uncharted-project afgehaald te worden. Afgelopen maand werd dat verzoek ingewilligd en werken ze aan een eigen nieuwe game."

Ook de ontwikkeling van een The Last of Us-remake voor PlayStation 5 (codenaam 'T1X') zou terug in handen zijn gekomen van Naughty Dog. Volgens bronnen zou Sony's Visual Arts Service Group, dat normaal gesproken andere Sony-studio's bijstaat bij de ontwikkeling, zelfstandig zijn begonnen aan de remake. 

Na onvoorziene hulp voor Naughty Dog tijdens de ontwikkeling van The Last of Us: Part 2 zouden oprichter Micheal Mumbauer en andere topmannen ontevreden zijn met de toegenomen invloed van Naughty Dog, en is de game nu in ontwikkeling bij die laatste.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een remake van The Last of Us is de definitie van tijdverspilling. De game ziet er prima uit en speelt prima, waarom is het in godsnaam nodig? Ook lekker dat Sony dus Bend bij wijze van spreken heeft opgeblazen.

0
test

@poklaan Hier ben ik het dus wel mee eens. Ik heb eind 2019 TloU Remastered nog gespeeld als opfriscursus voor het tweede deel, en dat spel oogde meer dan prima. Ik hoop dan ook dat dit niet waar is. Doe die remake lekker over over een jaar of vijftien!

0
test

@MichelMusters Eens! Zou wel leuk zijn als die remake gemaakt wordt met het oog op een pc release ;) Hogere kwaliteit alles, en die dan ook verschepen naar de ps5 natuurlijk en misschien wel xbox. Dan zie ik er nog wel enig nut in, ook gezien de knappe verkoopcijfers van Death Stranding op de pc en HZD, hoewel ik niet weet hoe goed of slecht HZD het deed op de pc qua verkochte aantallen

0
test

@MichelMusters Weetje dat ze niet eens 6 maanden geleden al een upgrade hadden gemaakt voor ps5. Dit is dus zo zeer onnodig. Als dit echt gebeurd en mensen kopen/ondersteunen dit. Dan ben ik bang dat dit vaker gaat voorkomen.

0
test

Wat een poppenkast daar, maar goed als de nieuwe Uncharted net zo goed wordt als de overige delen zeg ik kom maar op. Jammer dat er geen vervolg komt op Days Gone.

0

Aanbevolen voor jou