Bloober Team ontkent geruchten over Silent Hill-game

Bloober Team ontkent geruchten over Silent Hill-game

Bloober Team heeft meer duidelijkheid gegeven over aankomende projecten en lijkt daarbij duidelijk te maken dat het, in ieder geval op dit moment, niet aan een Silent Hill-game werkt.

Eind vorige maand werd een samenwerking tussen Konami en Layers of Fear- en The Medium-ontwikkelaar Bloober Team aangekondigd. Dat zorgde er voor dat er online veel geruchten ontstonden over de mogelijkheid dat de Poolse studio aan een nieuwe Silent Hill werkt. Op internet is men daarnaast achter drie projectnamen van Bloober Team-projecten gekomen, en fans speculeerden dat één van die projecten de Silent Hill-game betrof.

Bloober Team-CMO Tomasz Gawlikowski heeft aan IGN meer duidelijkheid geboden over de gelekte projectnamen en geen van de projecten blijken om Silent Hill te draaien. Zo is het 'H20'-project de codenaam voor het al uitgekomen Layers of Fear 2. Het project 'Dum Spiro' was een horrorgame die zich afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar dat spel is geannuleerd. Tot slot is er 'Black', dat een Middeleeuwse setting met buitenaardse wezens moet combineren. Volgens Gawlikowski is dat project voor nu op pauze gezet en is het niet duidelijk of het ooit nog terugkeert.

Gawlikowski liet weten dat de studio wel twee andere games in ontwikkeling heeft. "Eén in actieve productie en één in pre-productie. Beide games worden groter in schaal dan The Medium, maar geen van de spellen is gebaseerd op thema's of uitgangspunten vergelijkbaar met de geruchten die de laatste dagen online circuleren."

Gawlikowski doelt hiermee op de geruchten rondom een Silent Hill-game. Daarmee lijkt hij min of meer te bevestigen dat het spel niet in ontwikkeling is, al betekent dat niet dat het geen optie is voor de toekomst.

The Medium

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Jammer dat het groter moet, ik vond the medium juist heel erg lekker qua lengte.

0
test

@Improv ik vond medium leuk, maar wel kort zie liever sp games de grote hebben van een last of us 2 of zo.

0
test

Sinds Silent Hill 3 is er geen goede deel meer geweest, tijd voor een goede reboot

0

Aanbevolen voor jou