Blizzard heeft gewacht met het bekendmaken omdat "de eerste prioriteit bij het herbeveiligen van ons netwerk lag. Vanuit daar hebben we tegelijkertijd gewerkt aan het onderzoek en aan het informeren van onze wereldwijde spelersgroep." 

Volgens Blizzard is het onwaarschijnlijk dat de hackers zichzelf toegang kunnen verschaffen tot de account van spelers, omdat de buitgemaakte informatie an sich niet toereikend is hiervoor. Het ontcijferen van de wachtwoorden zou bovendien individueel moeten gebeuren en veel tijd in beslag nemen, aldus Blizzard. Het zijn vooral de Amerikaanse Battle.net-servers die slachtoffer zijn geworden; met betrekking tot andere regio's zijn er enkel e-mailadressen opgevraagd.

Blizzard raadt spelers hoe dan ook aan om hun Battle.net-wachtwoord te veranderen en dit ook te doen voor andere websites, mochten zij hiervoor hetzelfde wachtwoord gebruiken. Wie op een Amerikaanse server speelt, wordt binnen enkele dagen sowieso verplicht om zijn Battle.net-wachtwoord aan te passen.