Nieuws
Starcraft 2

Blizzard toont deze week Deepmind-AI van Google in StarCraft 2

Project ging van start in 2016

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Blizzard deelt deze week nieuwe informatie omtrent de ontwikkeling van de Deepmind-AI van Google in StarCraft 2. Dit meldt Blizzard in een bericht op de officiële website.

In 2016 werd een project gestart door Blizzard om, in samenwerking met Google, een AI te ontwikkelen voor StarCraft 2 in de vorm van bots om tegen menselijke tegenstanders te kunnen spelen. Hierbij maakt de technologie gebruik van gegevens uit 65.000 potjes StarCraft 2 om de bots te trainen, om vervolgens iedere iedere maand een half miljoen potjes toe te voegen om de bots te trainen.

Op de afgelopen BlizzCon gaf Blizzard bij de laatste update aan dat de ontwikkeling van de Deepmind-AI nog in volle gang was. Het bedrijf gaf aan dat de AI een zogenoemde 'worker-rushing'-strategie gebruikte, een strategie waarbij de speler roekeloos de tegenstander probeert aan te vallen. Opvallend was dat deze strategie resulteerde in een winstpercentage van 50 procent tegen StarCraft-AI met de 'Insane'-moeilijkheidsgraad. Daaraan werd toegevoegd dat de de AI macrostrategieën toepaste nadat het potjes van echte spelers had verwerkt. Hierdoor kan het onder andere anticiperen op agressieve tactieken, zoals 'cannon rushes'.

Google Deepmind

Nu geeft Blizzard op de website aan dat er deze week opnieuw een update gegeven gaat worden over de technologie. "Het is slechts een aantal maanden gelden sinds BlizzCon, maar Deepmind is klaar om meer informatie te delen over hun onderzoek," aldus Blizzard. De nieuwste ontwikkelingen over de Deepmind-AI worden op 24 januari om 19:00 Nederlandse tijd bekendgemaakt op het Twitch-kanaal van StarCraft en het YouTube-kanaal van Deepmind.

Dit artikel delen:

Lees meer

Fifa-spelers proberen winst te maken met vermiste speler Sala Bethesda: 'Fallout 76 wordt niet gratis speelbaar'
2

Reacties op: Blizzard toont deze week Deepmind-AI van Google in StarCraft 2

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Ricje

  • 23 januari 2019 12:23
  Gelukkig hebben we hier geen mobiele telefoon voor nodig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  melody

  • 23 januari 2019 19:36
  Leuk dat ze zo'n AI ontwikkelen maar je krijgt met deep learning al snel een onverslaanbare bot die op alles kan reageren. Dan zijn intelligentie weer een paar tandjes terug draaien zal ook een uitdaging zijn (tenzij je de AI leert om expres te verliezen of enorme handicaps geeft). Ben benieuwd hoe ze daar een oplossing voor verzinnen, want games die niet te winnen zijn of alleen door de beste ter wereld zullen niet veel verkopen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.