Blizzard-games kunnen binnenkort op Facebook worden gestreamd | Gamer.nl

Blizzard-games kunnen binnenkort op Facebook worden gestreamd | Gamer.nl

Blizzard heeft aangekondigd een partnerschap te zijn begonnen met Facebook, waardoor alle games van de studio binnenkort gestreamd kunnen worden op social media.

Blizzard noemt de functionaliteit 'Go Live' en zegt momenteel te werken aan de implementatie ervan. Spelers kunnen met een simpele druk op de knop gameplay van bijvoorbeeld Hearthstone of Overwatch streamen naar hun Facebook-pagina. Vrienden kunnen daarna op hun Facebook-tijdlijn meekijken en chatten.

Daarnaast maakt Blizzard het ook mogelijk om met een Facebook-account in te loggen op alle pc-games van Blizzard. Op deze manier zegt het bedrijf "de weg vrij te maken voor nieuwe sociale functionaliteiten in Blizzard-games". Er werd geen specifieke releasedatum genoemd, maar Blizzard zegt dat de functie deze maand nog lanceert.

Vorige maand kondigde Activision, moederbedrijf van Blizzard, een soortgelijke functionaliteit aan voor hun e-sports platform MLG.tv. Deze samenwerking houdt in dat Activision samen met MLG diverse e-sports-wedstrijden gaat uitzenden via Facebook. Call of Duty: Black Ops 3 is de eerste game die van deze samenwerking gebruik gaat maken.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou