Blizzard Albany-testgroep mag een vakbond oprichten

Blizzard Albany-testgroep mag een vakbond oprichten

Werknemers van een testteam binnen Blizzard Albany mogen nu officieel een vakbond oprichten.

Afgelopen juli kondigde de groep binnen Blizzard Albany - de studio die voorheen bekendstond als Vicarious Visions en onder andere Tony Hawk's Pro Skater 1+2 ontwikkelde - al aan dat het een vakbond wilde oprichten. Daarvoor werd bij de National Labor Relations Board toestemming aangevraagd. In oktober werd toestemming gegeven voor een stemronde binnen de studio.

Die stemronde is inmiddels geweest, zo schrijft Polygon, en daaruit blijkt dat de werknemers hebben gestemd voor het oprichten van een vakbond. Daarbij valt op dat geen werknemers er tegenin stemden. Het is daarmee de tweede groep testers binnen Activision Blizzard die toestemming krijgt nadat testers binnen Call of Duty-ontwikkelaar Raven Software eerder dit jaar ook al toestemming kregen.

Topmannen van Activision Blizzard zagen de vorming van een vakbond door de testgroep niet zo zitten. Dit zou oneerlijk zijn tegenover werknemers die buiten dit team zouden vallen. Uiteindelijk heeft het US National Labor Relations Board echter besloten dat de stemronde door mocht gaan.

Overigens had de stemronde eigenlijk al eerder gehouden moeten worden, maar werd die ironisch genoeg vertraagd door een sneeuwstorm. De Engelse term voor een sneeuwstorm is blizzard.

De vakbond gaat zichzelf de Game Workers Alliance Albany noemen en zal met Activision-bazen gaan sparren over belangrijke zaken zoals het uitbetalen van overuren en voordelen voor de gezondheidszorg.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Abk zal of deal door gaat of niet nooit meer zelfde zijn. Dit omdat micro de vakbonden toe staat en zelfs steun krijgt bij de ftc van 1 van de grote vakbonden op papier. En je hier weer ziet dat abk dus bepaalde dingen niet wou of wilde.

0

Aanbevolen voor jou