"Wanneer je een game maakt en je in de cyclus terechtkomt om hem te verschepen, dan zijn er vaak drie of vier maanden waarin de game eigenlijk af is. Je zit dan met een team dat ergens aan moet werken", legt Bleszinski uit. "En om compatibiliteitsproblemen te voorkomen, moet er soms wat content op de disk staan. Het is helaas de realiteit in de game-industrie. Ik ben er geen groot fan van, maar het is een van die ongelukkige waarheden."

Volgens Bleszinksi kan dit probleem verholpen worden door games digitaal te distribueren: "Wanneer er volledig downloadbare games zijn, betaal je gewoon dertig dollar voor een horrorgame en dan heb je hem gewoon, dan zijn we er gelukkig vanaf".

Gevoelig

DLC op disk ligt bij veel gamers gevoelig: ze hebben het idee extra te betalen voor iets wat al in de game had moeten zitten. Capcom kreeg onlangs een stroom van kritiek over zich heen toen bleek dat twaalf 'downloadbare' personages al op de disk van Street Fighter X Tekken staan. Capcom verdedigde zich door te zeggen dat het "voor meer flexibiliteit en efficiëntere gameplay zorgt".