Nieuws
Blade Runner

Blade Runner-remaster uitgesteld naar volgend jaar

Game wordt ontwikkeld door Nightdive Studios

Geschreven door Michel Musters op
Het eerder aangekondigde Blade Runner: Enhanced Edition komt niet meer dit jaar uit en is uitgesteld naar ergens volgend jaar.

Een precieze nieuwe releasedatum is er nog niet. "Er zijn wat obstakels die we moeten overkomen", zo legt de ontwikkelaar uit. "De jacht die we hebben gemaakt op het oorspronkelijke bronmateriaal heeft ons daarnaast met lege handen achtergelaten."

Blade Runner: Enhanced Edition wordt ontwikkeld door Nightdive Studios, de ontwikkelaar van de aankomende System Shock-remake en diverse remasters zoals Doom 64 en de Turok-games. De game De game komt naar pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch.

De klassieke point-and-click adventure Blade Runner van Westwood Studios verscheen in 1997. Dat was opvallend, want de film waarop de game gebaseerd is verscheen in 1982. In plaats van een gemakkelijke kopie van de film, werd spelers een gedeeltelijk gerandomiseerde adventure voorgeschoteld. Personages hadden een real-time schema die ze aanhielden en er waren ook nog eens verschillende eindes.

Dit artikel delen:

Lees meer

Alle PS5-accessoires op een rijtje Ghostrunner komt volgend jaar naar PS5 en Xbox Series X
1

Reacties op: Blade Runner-remaster uitgesteld naar volgend jaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Colt

  • 24 oktober 2020 15:01
  Het origineel is echt steengoed! Zit hier ook best naar uit te kijken. Maar ik vind het bizar dat ze tegen problemen aanlopen als assets die niet werken en broncode's die ze niet kunnen vinden (lees: krijgen van EA), terwijl er wel al een releasedatum was aangekondigd.

  Het lijkt me dat er iets anders aan de hand is. Dit verwacht ik niet van Nightdive…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.