Gisteren is de Black&White week gestart op Gamespot met een interview met de gaming god Peter Molyneux. Vandaag hebben ze een gameplay footage, jullie denken dat je de game Black&White kennen. Dat is dus fout volgens GameSpot. Ze beginnen het avontuur bij het begin, je start een nieuwe game en geeft je moet jezelf een naam geven en een logo wat jou koningkrijk voorstelt. (hierbij zit ook het lionhead logo. Daarna begint de game, je ziet een filmpje op het strand waar een man en een vrouw en een kind gelukkig spelen in het zand. Niets aan de hand totdat het kind naar de zee rent en erin duikt. Binnen enkele seconden is het kind omringt door haaien. De ouders gaan bidden en daar sta jij, gekomen uit de hemel om het kind te gaan redden haal je het kind uit het water en zet hem op de grond. Tenminste dat had je kunnen doen, je had ook het kind kunnen oppakken en verder de zee in kunnen gooien. Alles is mogelijk, en dat is juist zo mooi aan Black&White. De bewegings vrijheid is enorm groot, en dit zal veel spelers erg bevallen. Verder behandelen ze de controls, de interface het bouwen de toverspreuken en nog een aantal features die Black&White in zich heeft.

Black&White is zeker groot, maar de feature die vooral populair is aan deze game en wat eingelijk ook het hoofddoel is. Word je goed of slecht? Ik denk persoonlijk goed, aangezien een aantal titans er zo goed uitzien als ze goed zijn. Vooral de leeuw ziet er erg goed uit, maar de schildpad als Evil ziet er ook mooi uit.

Veel mensen vinden B&W overhyped, het lijkt ook een beetje zo. Maar als je deze dingen blijft lezen ga je toch wel erg nadenken, als we de rest van de pers mogen geloven is het iedergeval niet overhyped. Black&White gaat waarschijnlijk een regelrechte topper worden, en niets kan daar wat aan doen.