Kill streak rewards zijn beloningen die spelers verdienen door een reeks kills te maken zonder zelf gedood te worden. Deze beloningen zijn er nog steeds, maar worden verdiend met punten in plaats van met kills. Het doden van een tegenstander levert punten op, maar niet zoveel als het volbrengen van opdrachten, het pakken van een vlag, het verdedigen van teamgenoten met turrets en hitteschilden en meer. Dit meldt de redactie van VG247, dat achter gesloten deuren een presentatie van Black Ops 2 heeft gekregen.

Spelers kunnen met de score streaks verschilende wapens en hulpmiddelen vrijspelen, zoals de RX-XD, UAV, Vtol Warship, Lodestar en X9 Unit. In een onlangs verschenen trailer demonstreerde ontwikkelaar Treyarch ook al een aantal van deze beloningen, zoals de AGR (een lopende tank), de Guardian (een hitte-turret) en het bestuurbare vliegtuigje Dragonfire.

Ook nieuw is de Escort Drone die meevliegt met de speler en informatie roept over de situatie op het slagveld. De Hellstorm Missile is een soort Predator Missile die ontploft zodra hij de grond raakt, maar ook als een cluster-bom kan ontploffen in de lucht.

Tienpuntensysteem

Zoals reeds werd vermoed, krijgen spelers in Black Ops 2 veel meer vrijheid om te bepalen hoe ze hun soldaten uitrusten. Dit meldt InsideGamer. Niet langer worden spelers beperkt in wat voor perks en wapens ze kiezen, dat staat ze vrij zolang het totaal op tien uitkomt. Dus geen secundair wapen en granaat kiezen, scheelt twee punten waarvoor een speler extra perks kan kiezen. Een perk minder nemen betekent dat de speler een extra uitbreiding op zijn wapen kan zetten, enzovoort.

Ook nieuw is League Play. Spelers worden ingedeeld in een van zeven divisies op basis van hun vaardigheden en komen zo altijd tegenover spelers te staan die ongeveer even goed zijn. Na verloop van tijd kunnen spelers een divisie omhoog of juist omlaag gaan. Hiermee wil ontwikkelaar Treyarch voorkomen dat minder goede spelers gefrustreerd raken van Black Ops 2. Naast minder goede spelers houdt de ontwikkelaar met de toevoeging van shoutcasting- en livestreaming-opties juist ook rekening met professionele gamers.

Update 10:24 - Nieuwsbericht uitgebreid