Eerder werd bekend dat meerdere spelers van de massively multiplayer online role-playing game te maken hebben met lange wachttijden van soms wel twee uur voordat ze kunnen beginnen. BioWare laat weten dat het probleem ligt bij de overpopulatie van verschillende servers, waar vooral de Europese servers last van lijken te hebben. Nieuwe spelers wordt dan ook aangeraden om een personage aan te maken op een van de minder drukke servers.

BioWare raadt de volgende Europese servers af: Bloodworthy, Frostclaw, Legions of Lettow, The Red Eclipse, Tomb of Freedom Nadd, Darth Revan's Mask, Darth Traya, Jar'Kai Sword en Hrakert Rift. Er zijn ook drie Amerikaanse servers die overbevolkt zijn: The Harbinger, The Sqiftsure en The Fatman.

Ook zegt de ontwikkelaar te werken aan een oplossing voor de technische problemen die sommige spelers hebben met de wachtrijen voor servers. Verschillende spelers hebben gemeld dat ze plots uit de wachtrij voor een server worden gegooid en weer achteraan moeten aansluiten.