Het niet maken van Baldur's Gate 3 liggen niet niet alleen aan het feit dat Bioware er geen interesse in had, ook liggen de rechten van de reeks op dit moment bij Atari en Hasbro. Bioware wilde echter wel doorgaan met een soortgelijk project en begon aan Dragon Age: Origins, een game die door Zeschuk wordt gezien als de spirituele opvolger van Baldur's Gate.

"Baldur's Gate en Dungeons & Dragons is uiteraard eigendom van Atari en Hasbro, waardoor het erg lastig wordt om er nog iets mee te doen. Wij begonnen mede hierdoor vooral de intentie te krijgen om zelf met iets nieuws op de proppen te komen, aangezien we niet meer in de positie waren om wat met Baldur's Gate te doen. En dat is eigenlijk wat [Dragon Age: Origins] is", aldus Zeschuk.

Op de vraag wat Bioware zou doen om alsnog Baldur's Gate 3 te maken, antwoordt Zeschuk: "Misschien. Wat we het meeste missen, zijn sommige personages die we in het verleden gemaakt hebben. Het is frustrerend dat we niet verder kunnen gaan met personages, zoals Minsc, die we de afgelopen jaren hebben uitgebouwd. Maar om eerlijk te zijn hebben we aan de andere kant wel het gevoel dat we de reeks hebben afgesloten."

"Er zijn een hoop videogames die geen vervolg hebben en er zijn er ook een hoop die nooit eindigen. [...] Maar omdat wij een goed einde hebben gemaakt voor de Baldur's Gate-reeks dankzij de uitbreiding Throne of Bhaal, zijn wij toch tevreden dat we het volledige verhaal konden vertellen. Het gevoel overheerst dat we ons werk hebben afgemaakt. Er is dus geen spijt."