Bioware Austin's general manager Jeff Hickman laat op de blog van de ontwikkelaar weten dat de game niet meer uitkomt. Volgens hem wil de studio zich op andere werkzaamheden richten, waaronder Star Wars: The Old Republic, de mmo die al geruime tijd uit is. 

"Hoewel het team geweldig werk heeft verricht aan het concept van [Shadow Realms] en we veel goede feedback van onze fans hebben gekregen, hebben we nu andere projecten waar we dit en de volgende jaren aan werken", aldus Hickman. "Hieronder vallen verbeteringen aan het geprezen Dragon Age: Inquisition, de nieuwe game in de Mass Effect-reeks en andere nieuwe IP. Maar onze grootste focus wordt nu Star Wars: The Old Republic."

Hickman laat weten dat het een groot jaar voor Star Wars wordt. Eind dit jaar verschijnt de nieuwe film in de franchise in de bioscopen. Mogelijk betekent dit dat Bioware aan content rondom deze nieuwe film gaat werken dat vervolgens in The Old Republic verschijnt.

Shadow Realms werd vorig jaar tijdens Gamescom aangekondigd. De online rpg speelde zich in een moderne fantasiewereld af waarin een team van spelers het opnamen tegen vijanden die bestuurd werden door een andere speler. Begin dit jaar ging het gerucht al dat de rpg uitgesteld zou worden naar 2017 wegens integratie van Origin, het online platform van uitgever Electronic Arts.