Irrational Games wordt als gevolg opgeheven en het grootste gedeelte van de medewerkers verliest zijn baan. Levine zegt dat er ongeveer vijftien man mee zal gaan naar het nieuwe project. De overige werknemers worden in samenwerking met uitgever Take-Two begeleid bij het vinden van een nieuwe baan.

Levine legt uit dat, hoewel het "de beste baan is die hij ooit heeft gehad", hij zijn energie in een kleiner team wilt steken, met een "plattere" structuur zodat hij direct in contact kan komen met de consument. "In vele opzichten keren we hiermee terug naar onze beginselen: een klein team dat games maakt voor de core gamers", aldus Levine.

Levine zegt zich verder alleen te willen gaan richten op digitale content. "Binnen een bepaalde tijd kondigen we een nieuw streven met een nieuw doel aan: om verhaalgedreven games te maken voor de core gamers die erg herspeelbaar zijn. Om de meest directe relatie met onze fans te koesteren, gaan we ons puur en alleen concentreren op digitaal uitgeefbare content", legt Levine uit.

BioShock

De BioShock franchise komt als gevolg hiervan volledig in handen van uitgever 2K Games. Over welke studio mogelijk toekomstige BioShock-games gaat ontwikkelen is nog geen uitspraak gedaan. Eind maart verschijnt nog wel de laatste downloadbare content voor BioShock: Infinite, Burial at Sea - Episode Two