Nieuws
BioShock Infinite

BioShock-bedenker onthult nieuwe ontwikkelstudio

Gaat games voor Take-Two maken

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
BioShock-bedenker Ken Levine heeft samen met enkele andere oud-medewerkers van de inmiddels gesloten ontwikkelstudio Irrational Games een nieuw bedrijf opgericht, Ghost Story Games.

Dat is te lezen op de website van de nieuwe studio. Irrational Games maakte tot aan zijn sluiting in 2014 twee BioShock-games: BioShock en BioShock: Infinite. Ook werkte de studio mee aan BioShock 2. Het meest recente deel, Infinite, verscheen in 2013.

Het jaar erna maakte bedenker Levine al bekend dat de studio significant in omvang teruggeschaald zou worden. Van de honderden medewerkers bleven er toen slechts vijftien over.

Ghost Story Games gaat net als Irrational Games spellen maken voor uitgever Take-Two, bekend van onder meer Grand Theft Auto. Volgens de studio zullen de spellen van Ghost Story Games fans van de om zijn verhaal geprezen BioShock-serie aan gaan spreken, maar moet de gameplay ook “net zo uitdagend als het verhaal” worden. Wanneer de eerste game van Ghost Story Games verschijnt, is nog niet bekend. De studio is momenteel nog op zoek naar nieuwe werknemers.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Lego City Undercover-overzetting komt in april Video laat diverse geluiden van het Switch-menu horen
0

Reacties op: BioShock-bedenker onthult nieuwe ontwikkelstudio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.