Satora Iwata, de president van Nintendo, liet weten dat er een gift-giving functie in de maak is die het voor Wii-bezitters mogelijk zal maken om via internet spelletjes naar vrienden door te sturen. Het is waarschijnlijk niet toevallig dat Nintendo net nu laat weten dat deze nieuwe functie eraan staat te komen, wie geeft er nou niet graag cadeautjes weg tijdens de wintermaanden.

Het doel van het systeem is dat mensen een spel uit de Virtual Console-catalogus kiezen en die dan versturen naar een andere persoon. De ontvanger zal dan een bericht op zijn of haar beeldscherm te zien krijgen waarin het pakje kan aangenomen of gewijgerd worden. Eens aangenomen zal het pakje zich automatisch openen en start de download van het verstuurde VC-spel. Uiteraard moet de ontvanger van het cadeau niets betalen, dat heeft de zender al gedaan.

Nintendo hoopt dat deze nieuwe functie ervoor zal zorgen dat men wereldwijd leuke games gaat uitwisselen en dat het versturen van pakjes mensen zal aansporen om hun Wii met het internet te verbinden. Wanneer deze functie daadwerkelijk beschikbaar wordt is nog niet duidelijk, al gokken we dat de dienst een van de komende weken van start zal gaan.

Binnenkort doen we dit soort games cadeau via de Wii