Input lag is een vertraging tussen het moment dat de speler een knop indrukt en het moment dat de daadwerkelijke actie in de game wordt uitgevoerd. Dice is er niet in geslaagd om dit zonder concessies op te lossen in de PS3-versie van Battlefield 3; om de input lag te verminderen, krijgen PS3-spelers de optie om anti-alias uit te schakelen (deze techniek voorkomt kartelrandjes bij polygonen).

De update, die kort na 27 maart ook verschijnt voor PC en Xbox 360, voert meer dan tweehonderd wijzigingen door op verschillende vlakken. Zo wordt onder meer de wapenbalans aangepakt. Zo wordt de schietsnelheid van de USAS 12-shotgun naar beneden bijgesteld, wanneer deze is voorzien van frag-ammunitie. Ook kunnen spelers na deze update sneller opstaan, wanneer ze plat op de grond liggen. Dit om ze bijvoorbeeld een betere kans te geven te ontsnappen van een granaat.

Daarnaast wordt met de patch ondersteuning voor de rent-a-server-optie voor PS3 en Xbox 360 toegevoegd. Na de patch is het daarmee mogelijk servers te huren voor de spelcomputerversies van de game, en de instellingen op zo'n eigen server naar wens aan te passen. Zo is het mogelijk om bepaalde maps op een dergelijke server uit te sluiten.