Net als zoveel PC games waarmee je online kunt gaan heeft Sega vandaag bekend gemaakt dat er betaald moet worden om online Phantasy Star Online versie 2 te spelen. Het bedrag is 15 dollar voor 3 maanden. De prijs van de uitbreiding zelf zal dan wel veel goedkoper zijn om het bedrag dat je voor online-play moet betalen te compenseren. Of deze actie alleen in Amerika plaatsvindt is nog onduidelijk, geruchten gaan zelfs dat PSO versie 2 niet eens in Europa uit gaat komen terwijl de game toch wel op de releaselijsten te vinden is.

Nintendo GameCube websites maken zich nu druk over het feit dat dit misschien ook een mogelijkheid kan zijn voor de GameCube versie van Phantasy Star Online versie 2. Deze game komt namelijk naar Nintendo's nieuwste console maar of daar online-play in zit is vooralsnog niet bekend gemaakt. Wel is er bekend dat er een 4 player splitscreen mode in is verwerkt die beelden weergeeft die net zo gedetailleerd zijn als een 1 speler scherm op de Sega Dreamcast.

Het betalen voor online game is natuurlijk alles behalve hoopgevend. Zeker omdat Sega zowel Nintendo als Microsoft en Sony gaat helpen online te gaan. Als zij hierin een grotere rol gaan krijgen kan het goed zijn dat we in de toekomst voor elke game per 3 maanden moeten betalen en dat zou de lol goed bederven.