Betaalde online service voor Switch lanceert in september | Gamer.nl

Betaalde online service voor Switch lanceert in september | Gamer.nl

De betaalde online service voor de Switch lanceert in september.

Dat heeft Nintendo laten weten op Twitter. Het bedrijf geeft verder geen details over de service. Uit de strategische meeting die het bedrijf met investeerders heeft gehad wordt duidelijk dat Nintendo aan "aantrekkelijke programma's en content" voor de service werkt. Later in het jaar moeten er meer details aangekondigd worden.


De betaalde online service voor Switch had eigenlijk afgelopen jaar al moeten lanceren, maar werd meerdere keren uitgesteld. Nintendo noemde eerder al een abonnementsprijs van 19,99 dollar per jaar (omgerekend zo'n 16 euro per jaar). Dat is goedkoper dan PlayStation Plus en Xbox Live Gold, maar het is niet bekend wat Nintendo voor dat bedrag wilt aanbieden.

Wel liet Nintendo al weten dat het de bedoeling is dat kla ieke Nintendo-games speelbaar worden via de online dienst. Zolang men een abonnement heeft, zijn alle retrogames voor zo lang als gamers willen speelbaar. Het lijkt waarschijnlijk dat deze service de Virtual Console, een dienst waarmee spelers oude games op Nintendo-consoles konden kopen, gaat vervangen.

Ook is het de bedoeling dat de online multiplayermodi van games, ook van titels die nu al uit zijn, achter de betaalde service vergrendeld worden. Vooralsnog is dit gratis op Switch.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou