Nieuws
Switch

Betaalde online service voor Switch lanceert in september

Meer details komen later dit jaar

Geschreven door Michel Musters op
De betaalde online service voor de Switch lanceert in september.
Dat heeft Nintendo laten weten op Twitter. Het bedrijf geeft verder geen details over de service. Uit de strategische meeting die het bedrijf met investeerders heeft gehad wordt duidelijk dat Nintendo aan "aantrekkelijke programma's en content" voor de service werkt. Later in het jaar moeten er meer details aangekondigd worden.


De betaalde online service voor Switch had eigenlijk afgelopen jaar al moeten lanceren, maar werd meerdere keren uitgesteld. Nintendo noemde eerder al een abonnementsprijs van 19,99 dollar per jaar (omgerekend zo'n 16 euro per jaar). Dat is goedkoper dan PlayStation Plus en Xbox Live Gold, maar het is niet bekend wat Nintendo voor dat bedrag wilt aanbieden.

Wel liet Nintendo al weten dat het de bedoeling is dat klassieke Nintendo-games speelbaar worden via de online dienst. Zolang men een abonnement heeft, zijn alle retrogames voor zo lang als gamers willen speelbaar. Het lijkt waarschijnlijk dat deze service de Virtual Console, een dienst waarmee spelers oude games op Nintendo-consoles konden kopen, gaat vervangen.

Ook is het de bedoeling dat de online multiplayermodi van games, ook van titels die nu al uit zijn, achter de betaalde service vergrendeld worden. Vooralsnog is dit gratis op Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe racegame van Motorstorm-studio verschijnt in juni PlayStation Plus-games van februari officieel aangekondigd
2

Reacties op: Betaalde online service voor Switch lanceert in september

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • controvi

  • 1 februari 2018 09:08
  Waarbij ik vroeger zou hebben gedacht "wat een onzin" vind ik het van nintendo totaal niet erg dat ik moet betalen voor hun online services.
  Nintendo heeft bij mij de cudo's well verdiend en aangezien ik wil meer content op de switch wil zien en dat het netwerk net zo robuust moet zijn als de console en andere hardware wil ik hier best wat geld aan besteden.

  ps. het is met 19,99 dolar wel een heel stuk goedkoper dan xbox en ps.
  Nog een plus \o/

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Lord Ganon

  • 1 februari 2018 11:28
  De vraag is wat we ervoor krijgen? Dat is mij nog nog steeds niet helemaal duidelijk…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.