De bèta komt op alle platformen beschikbaar: pc, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 en Xbox One. Eerder verscheen de startdatum al in de Xbox Store en kregen verscheidene YouTubers een mail van EA waarin deze datum naar voren kwam. Hardline-uitgever EA laat nu weten dat de datum inderdaad klopt.

Spelers kunnen in de bèta aan de slag met drie gamemodi en hebben toegang tot drie maps. Het gaat om de Conquest-modus, de racemodus Hotwire en de Heist-modus, waarin criminelen een bank proberen te veroveren en de politie ze moet zien te stoppen.

Zowel Conquest als Hotwire zijn te spelen op de maps Dust Bowl, een stoffig dorpje, en de stadsomgeving Downtown. De Heist-modus is beperkt tot de speciaal daarvoor bedoelde Bank Job-map. Deze Conquest-modus ondersteunt maximaal 64 spelers.

Hacker-modus

Nieuw is de Hacker-modus, een spelmechaniek vergelijkbaar met de Commander-modus uit Battlefield 4. Als Hacker kunnen spelers beveiligingscamera's hacken en zo vijandelijke spelers op de kaart spotten en punten aangeven die teamgenoten moeten veroveren of verdedigen. Het is mogelijk om Hacker te zijn in alledrie de speelbare gamemodi.

EA toont een nieuwe trailer zien, waarin onder andere nieuwe wapens te zien zijn en spelers die aan touwen gebouwen beklimmen en van daken af tokkelen. Verder zitten er onder andere molotovs en lasergeactiveerde bommen in de game. Battlefield: Hardline komt 19 maart uit op pc, Xbox 360, Xbox One, PS3 en PS4.