Take 2 Interactive ligt weer eens onder vuur. Ditmaal is de game Bully "het grote kwaad". In de game ben je een pestkop en sla je klasgenootjes in elkaar, schop je ze fijn tegen de schenen of vermaak je je met andere pesterijen.

De Belgische minister van justitie Onkelinx werkt momenteel aan een wet tegen zogenaamde aggressieve games. Momenteel kan de Belgische justitie alleen optreden indien een game aantoonbaar tot een misdrijf heeft geleid. Moeilijk te bewijzen dus. Daarom is Onkelinx ook zo gebrand op een algemeen verbod. Indien de wet erdoor komt en Take 2 toch de game uit zou brengen hangt de publisher zelfs een celstraf boven het hoofd.

Maar niet alleen bij onze zuiderburen staat Bully ter discussie, ook in Nederland ligt het gevoelig. Tweede Kamerlid Dijsselbloem van de PvdA heeft uitgever Take 2 verzocht de game niet uit te brengen in Nederland.

Het is de vraag of Take 2 daadwerkelijk de game niet zal uitbrengen in Nederland of Belgenland. Het zou een beter idee zijn als beide regeringen strenger optreden tegen echte pestkoppen in plaats van de virtuele.